Dušan Basalo novi član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera

Na desetoj Godišnjoj skupštini Srpske asocijacije menadžera, održanoj u februaru, izabrani su članovi Upravnog odbora SAM-a i novi predsednik SAM-a. Kao novi član Upravnog odobra izabran je Dušan Basalo, Senior Partner kompanije Atria Group. Dušan je član Srpske asocijacije menadžera od 2014. godine, a 2015. je proglašen za drugog najboljeg mladog menadžera godine. Dušan je tokom svog članstva u SAM-u bio koordinator projekta MenProSAM koji predstavlja ekskluzivni program u okviru SAM-a sa ciljem intenziviranja razmene znanja, iskustva i mišljenja između članova SAM-a.

Članstvom u Upravnom odboru Dušan se pridružio grupi menadžera koji vode najveće kompanije u Srbiji. Za predsednika SAM-a izabrana je Stanka Pejanović, generalni direktor društva Gorenje Beograd, koja će tu funkciju obavljati naredne tri godine.

Srpska asocijacija menadžera je najbolje mesto okupljanja za sve menadžere u Srbiji, gde oni mogu da se povežu i razmene sopstvena iskustva i znanja. Samo članstvo nam omogućava da uzmemo učešće u veoma korisnim i interesantnim programima namenjenim kako našem ličnom razvoju, tako i razvoju naših kompanija. Tokom ove tri godine članstva u SAM-u, imao sam priliku ne samo da upoznam kolege i poslovne partnere, već i da steknem prijatelje. U SAM-u vlada fenomenalna atmosfera kako za saradnju tako i za druženje.

Pružena mi je jedna velika prilika da još više doprinesem radu SAM-a i da zajedno sa sjajnim ljudima koji su sa mnom u Upravnom odboru podignemo SAM na još jedan viši nivo, što će biti veoma težak zadatak imajući u vidu i rad prethodnih upravnih odbora. Mislim da ovaj tim može da napravi vrhunski rezultat u naredne tri godine.”
Dušan Basalo, Senior Partner Atria Group

sam_pngO SAM-u: Srpska asocijacija menadžera je poslovna asocijacija osnovana 2006. godine u Beogradu, koja je posvećena profesionalnom razvoju menadžera i afirmaciji menadžerske struke, promociji najboljih poslovnih praksi i kompanija, intenziviranju regionalne saradnje, unapređenju dijaloga sa Vladom Srbije i njenim institucijama, kao i efikasnom povezivanju i umrežavanju menadžera u Srbiji.
Prethodne tri godine Dušan je aktivno doprinosio radu SAM-a kao partner ekskluzivnog Mentorskog programa – MenProSAM, koji Asocijacija organizuje za svoje članove. Pored toga tokom 2015. i 2016. godine Dušan je bio član liderskog tima SAMPLE sekcije, koja okuplja mlade poslovne lidere, ali i jedan od dobitnika SAM Godišnje nagrade 2015 za Najboljeg mladog menadžera (do 35 godina).

Dušan je u okviru SAM-a uzeo aktivno učešće u regionalnoj inicijativi SAMIT 100 Biznis lidera jugoistocne Evrope 2016. godine. Mladi je ambasador SAM-a i velika podrška u radu Asocijacije.”

Miloš Đuričanin, Srpska asocijacija menadžera

Veliko nam je zadovoljstvo što je Dušan, nakon tri godine članstva u SAM-u, postao deo Upravnog odbora. Želimo puno uspeha novom Upravnom odboru u predstojećem mandatu.