Eriksonov Koledž

Eriksonov Internacionalni Koledž je od 1980. godine širom sveta poznati obrazovni centar koji svojim polaznicima obezbeđuje profesionalne trening programe u oblasti koučinga i unapređenja ljudskih resursa. Eriksonov Internacionalni Koledž jedna je od najvećih koučing kompanija na svetu, koja obezbeđuje profesionalne programe u oblasti koučinga i ljudskog razvoja širom sveta, koji zadovoljavaju tzv. “zlatni standard” najveće svetske koučing asocijacije – ICF-a.

Eriksonov Koledž je posvećen širenju i ekspanziji ključnih tehnologija koučinga i poslovnog liderstva. Pod rukovodstvom Merilin Atkinson, Eriksonov tim je razvio široki spektar inovativnih tehnologija, rešenja i programa sa ciljem definisanja paradigme 21. veka u oblasti biznis koučinga, inovacija i razvoja liderstva. Naši internacionalni programi pokrivaju i oblasti napredne ljudske dinamike, brzo učenje, razvoj organizacija, razvoj kreativnosti i koučinga.

Trening centri Eriksonovog Internacionalnog Koledža smešteni su širom Severne Amerike, Kine, Velike Britanije, Skandinavije, Republike Češke, Poljske, Rusije, Turske i Srbije. Sedište Eriksonovog koledža nalazi se u Britanskoj Kolumbiji na zapadnoj obali Kanade, u prelepom Vankuveru.

U čemu leži suština efikasnosti Eriksonovog koučing treninga?

• Eriksonov koledž koristi originalnu i zaštićenu metodologiju rada.
• Uključuje osnovno razumevanje rada našeg neurološkog sistema.
• Implementirana su nova naučna saznanja vezana za procese povećanja motivacije i predanosti viziji.
• Uključuje učesnike u „hands-on“ trening i podržava ih da stvore sopstveno iskustvo.
• Platforma rada uključuje vežbe i usavršavanje i van samog treninga.
• Fokus je na veštinama koučing dijaloga u toj meri da će vam njihova primena doneti merljive rezultate.
• Izgradnja samopouzdanja je sporedni efekat koji kao rezultat često ima lako rešavanje najzahtevnijih konverzacionih izazova.
• Eriksonova koučing metodologija garantuje kouču da će biti dovoljno vešt da u 30 minutnoj sesiji asistira klijentu da postigne svoj najbolji rezultat.

Standardi Eriksonovog Koledža

Programi Eriksonovog Koledža akreditovani su od strane najveće svetske koučing asocijacije ICF-a (International Coach Federation). Najpoznatiji program Eriksonovog Koledža za edukaciju profesionalnih koučeva je trening “Umetnost i nauka koučinga” koji se trenutno izvodi u više od 25 zemalja širom sveta. Ovaj program zadovoljava „zlatni standard“ ICF-a i od oktobra 2009. godine program se izvodi i u Srbiji.

Šta je zlatni standard u koučingu?

Zlatni standard ICF-a (International Coach Federation) je oznaka koja garantuje da određeni koučing trening zadovoljava najviše međunarodne koučing standarde. To znači da zadovoljava apsolutno i bez najmanjeg odstupanja 2 grupe standarda:
• ICF etički kodeks i profesionalne standarde;
• Koučing kompetence definisane od strane ICF-a.
Sertifikat Eriksonovog Sertifikovanog Profesionalnog Kouča nosi zlatni pečat ICF-a.

Povezani članci:
  ● Umetnost i nauka koučinga
  ● Menadžer kao kouč

Da saznate najnovija dešavanja iz sveta koučinga, pratite našu LinkedIn Showcase stranicu.