Kalkulator performansi – Izračunajte vrednost vaših programa za zapošljavanje

Broj ljudi koji aplicira za posao se povećao za 33% u poslednje 3 godine, dok se kvalitet prijavljenih kandidata nije poboljšao. Kao odgovor na to, mnoge kompanije lansirale su kampanje o zapošljavanju predstavljajući svoju kompaniju kao “odlično mesto za rad”, i tako pokušale da privuku što kvalitetnije kandidate. Uprkos tome, ova strategija daje bazu prijavljenih od kojih bi se samo 28% moglo klasifikovati kao kvalitetno.

Dakle, ključno pitanje je kako odabrati najtalentovanije?

Jedan od najefikasnijih načina da olakšate donošenje pravih odluka, odnosno odabir najtalentovanijih kandidata jeste upotreba standardizovanih alata za procenu. Ovim alatima može se vršiti procena sposobnosti, ličnosti, znanja i veština kao i učinka i profesionalnog razvoja.

Upotreba alata za procenu je u dramatičnom porastu poslednjih godina i sve više kompanija koje žele da ostvare dugoročne benefite zapošljavanja osoba koje najviše odgovaraju određenom poslu. Zapošljavanje najtalentovanijih kandidata povećava produktivnost, prihode i pored toga smanjuje fluktuaciju zaposlenih. To znači da ljude koje odaberete suštinski utiču na vaše poslovne rezultate. Sada možete objektivno da procenite koliko upotreba prediktivnih alata za procenu može da unapredi funkcionisanje vaše organizacije – i to pomoću jednostavnih ROI kalkulatora.

Šta je ROI kalkulator?

ROI je skraćenica za Return Of Investment ili Povratak investicije. To je mera učinka koja se koristi za procenu efikasnosti neke investicije ili kako bi se uporedila efikasnost određenog broja različitih investicija. ROI izračunava koliki će biti povratak investicije u odnosu na ono što ste uložili, odnosno na visinu investicije.

ROI

Kalkulator performansi  je vrsta ROI kalkulatora pomoću koga možete precizno da procenite potencijalni finansijski dobitak od unapređenja kvaliteta zapošljavanja koristeći prediktivne alate za procenu.

Koji podaci su vam potrebni?

Potrebno je samo da unesete približan broj radnika koje planirate da zaposlite u narednoj godini, prosečno zadržavanje zaposlenih u mesecima, odaberete svoj dosadašnji pristup u proceni kandidata, prosečnu platu zaposlenih kao i broj kandidata koje nameravate da procenite za jedno radno mesto i odaberete opciju izračunaj.

Otkrijte u kojoj meri upotreba standardizovanih alata može da uveća vašu godišnju poslovnu dobit.

Izračunajte uz pomoć
CEB | SHL Performance Calculator-a vaš ROI.


Izr

Pročitajte još:

SHL-Trening

SHL Talent Measurement Trening – Prvi akreditovani CEB SHL trening u Srbiji

Infografik_featured


[INFOGRAFIK] Da li vaš prodajni tim
vuče prave poteze?

SHL_Infografik_2


[INFOGRAFIK] Šta čini zaposlenog koji poseduje visoki potencijal

featured


CEB SHL Radionica – Kako prepoznati talenat?