NLP Master

NLP Master” je osamnaestodnevni trening program namenjen razvoju veštine upotrebe NLP alata u radu sa drugim ljudima. Uslov za učešće na ovom treningu je završen „NLP Practitioner” trening u minimalnom trajanju od 130h. Fokus ovog treninga je na simultanoj upotrebi više NLP alata u procesima modelovanja izuzetnosti. Učesnici treninga imaće mogućnost da kreiraju i razviju nove NLP alate, da pomere sopstvene granice, da krenu korak van NLP okvira postavljenih treningom „NLP Practitioner”.

NLP Centar

Kroz sistemski pristup, trening vas vodi ka nesvesnoj kompetenciji u integraciji i razvoju veština i tehnika naučenih na treningu „NLP Practitioner”. Znanja i veštine stečene na ovom treningu možete iskoristiti za ojačavanje preduzetničkih kapaciteta, za obogaćivanje vašeg portfolija menadžerskih veština, kao i za lični razvoj.

Na treningu ćete naučiti kako da razvijete sopstveni i potencijal ljudi sa kojima radite i kako da na sistemski način produbite i ojačate vezu između misli, emocija i fiziologije. Napredni jezički obrasci, koji se obrađuju na ovom treningu, omogućiće vam da potpuno razvijete komunikacionu fleksibilnost, efikasno inspirišete svoje zaposlene i da imate maksimalni uticaj na sagovornika.

Ovaj trening je namenjen ljudima koji žele da ovladaju najefikasnijim alatima promene i potpuno oslobode svoj kreativni potencijal. Uslov za učešče na ovom treningu je završen trening „NLP Practitioner” u minimalnom trajanju od 130 sati.

Zašto učestvovati?

NLP Master trening je namenjen sertifikovanim NLP Practitioner-ima. Da biste učestvovali na ovom treningu potrebno je da ste završili NLP Practitioner trening u trajanju od najmanje 130h. Ovaj trening je pravi izbor za vas ukoliko želite da:

  • Usavršite veštinu vršenja konverzacionog uticaja
  • Savladate veštinu modelovanja i
  • Naučite o sopstvenoj strukturi identiteta i kako da na najbolji način različite identitete integrišete u homogeni tim.

Sadržaj treninga

Ukupno trajanje NLP Master treninga je 130h (7 modula plus sertifikacija). Prvi modul i sertifikacija traju po dva dana ostali moduli traju 2,5 dana (jedno popodne u nedelji pre modula (18.30 – 21.30) i 2 dana tokom vikenda)

Modul 1 – Napredni metamodel
Na prvom modul našeg NLP Master treninga bavimo se naprednim metamodel obrascima. Na treningu ćete naučiti kako je metamodel nastao i uvežbaćete jezičke obrasce Frica Perlsa. Na ovom modulu bavićemo se i Satir kategorijama, modelom promene koji je razvila Virdžinija Satir i saznaćete koje su to osnovne slobode koje je Virdžinija Satir promovisala. Poslednja tema prvog modula je integracija unutrašnjeg tima, jedne od najefektivnijih NLP tehnika koja nam služi da pomirimo i integrišemo suprotstavljene uloge u pojedinim projektima (npr. uloga roditelja može biti u konfliktu sa ulogom preduzetnika kad je odlazak na godišnji odmor u pitanju).

Modul 2 – Napredni Miltonovi obrasci
Drugi modul NLP Master treninga donosi napredne jezičke obrasce Miltona Eriksona. Na ovom modulu naučićete dodatne obrasce Miltonovog modela i dodatno ćete usavršiti primenu obrazaca koje ste naučili na NLP Practitioner treningu. Dodatne teme koje obrađujemo na ovom modulu su primena metafora u svrhu vršenja uticaja i primena tzv “ugnježdenih petlji”. Pored ovih tema na 2. modulu treninga naučićete NLP tehnike Six Step Reframing, The Swish i Putovanje heroja.

Modul 3 – Konverzaciona promena
Na trećem modulu NLP Master trening bavimo se prirodom uverenja i različitim načinima da uverenja sagovornika dovedete u pitanje. Na ovom modulu ćete naučiti kako da uverenje povežete sa činjenicama koje ga podržavaju i kako da dovedete u pitanje vezu između tih činjenica i uverenja. Tehnike kojima se bavimo na ovom modulu su: The Work i DeKartov sistem. Poslednja tema koju obrađujemo na ovom modul je povezivanje promene ponašanja sa vrednostima, a u svrhu ostvarivanja dugoročne promene.

Modul 4 – Modelovanje
Četvrti modul NLP Master treninga donosi priču o modelovanju. Na ovom modulu naučićete kako da eksplicitno i implicitno modelujete. NLP modeli kao što su TOTE, SCORE, NLN i drugi, pomoći će vam da uspešno realizujete svoj projekat modelovanja.

Modul 5 – Process Communication Model
Na nivou majstorske primene NLP-a važno je da NLP veštine podržite dodatnim psihološkim modelima koji će vam omogućiti da bolje razumete i uspešnije primenjujete NLP tehnike. U tu svrhu imaćete priliku da naučite PCM model koji se bavi strukturom ličnosti. Svi učesnici će proći ulazni asesment koji će im dati jasnu sliku o ličnom profilu. Na treningu ćete naučiti kako da prepoznate različite tipove ličnosti i kako da to znanje iskoristite u svrhu modelovanja, vršenja uticaja ili kreiranja lične promene. Pored toga imaćete priliku da razumete dubinu i važnost Satir kategorija koje se direktno oslanjaju na PCM model.

Modul 6 – Sleight of Mouth obrasci
Šesti modul našeg treninga se bavi Slegiht of Mouth jezičkim obrascima. Ovaj set jezičkih obrazaca koje je razvio Robert Diltz je verovatno, uz Miltonov model, najnapredniji model konverzacionog vršenja uticaja. Ovladavanje ovim modelom učiniće da postanete uverljiv komunikator koji u svakoj situaciji ima odgovor. Oblast primene ovih obrazaca odabraćete sami.

Modul 7 – Vrednosti
Poslednji modul treninga bavi se vrednostima. Na ovom modulu ćete naučiti da elicitirate vrednosti, da postavite hijerarhiju vrednosti i da za svaku vrednost prepoznate kriterijume. Ovaj modul obrađuje lične, profesionalne i vrednosti unutar organizacija. Poslednje 2 NLP tehnike koje obrađujemo na NLP Master treningu su Integracija delova i Integrativni NLP model.

Sertifikacija

Uslov za izlazak na sertifikaciju je prisustvo na svim modulima i urađen projekat modelovanja. Da biste uspešno završili ovaj trening i postali NLP Master sertifikovan od strane International Association of NLP Institutes (IN-NLP) iz Nemačke i International NLP Association (IANLP) iz Švajcarske potrebno je da:
– uspešno odbranite projekat modelovanja,
– uspešno prezentujete NLP Master rad čiju temu dogovarate sa trenerima,
– uspešno, pred grupom, demonstrirate da ste ovladali PCM modelom i
– uspešno rešite pisani test primene Sleight of mouth obrazaca.

Više informacija saznajte pozivom na 011 4123 410 ili 060 029 0028 ili putem email-a info@nlpcentar.com.

Povezani članci:
  ● NLP Practitioner
  ● NLP Trener