SHL Verify™ banka testova sposobnosti

Online testiranje u koje se možete pouzdati. Superioran pristup online testiranju bez nadzora, SHL Verify je jedini način za pouzdano online testiranje kandidata.

SHL Verify je kompletno rešenje koje uključuje jedinstvenu kombinaciju testova, bezbednosnih mera i naučnog procesa verifikacije, tako da omogućava poslodavcima da bezbedno i efektno, brzo i lako sprovedu online testiranje kandidata. Razvijen uz direktan doprinos iskusnih korisnika testova širom sveta, Verify nudi superioran pristup online testiranju sposobnosti.

SHL Verify daje opipljive rezultate

Ušteda vremena i troškova

 • Upotreba SHL Verify u ranoj fazi selekcije omogućava brzu eliminaciju slabih kandidata, te se na taj način smanjuje trajanje i troškovi procesa selekcije, što daje mogućnost da sredstva budu usmerena na najbolje kandidate.
 • SHL Verify testovi su brži od tradicionalnih, pa se rezultati dobijaju za mnogo kraće vreme.
 • Ušteda troškova kroz kvalitetnije odlučivanje u procesu selekcije, koje smanjuje odliv kadrova i poboljšava učinak.

Kvalitetnije odluke

 • Uklanjanjem rizika od ‘varanja’ i kršenja pravila bezbednosti, odluke o zapošljavanju donose se na bazi pouzdanih podataka.
 • Uz superiorna svojstva ovih testova, moguće je tačnije predviđanje potencijalnog učinka.

Lak i praktičan za upotrebu

 • Može se integrisati u druge baterije testova za upravljanje talentima, za programe zapošljavanja i upravljanja ljudskim potencijalom.
 • Zahteva minimalno administrativno angažovanje.
 • Ne zahteva štampane materijale, jer se sve radi on-line.

Briga o kandidatima

 • Kandidati mogu popuniti test u vreme koje im odgovara – testovi su dostupni 24 sata dnevno, svakog dana.
 • Brz i moderan proces, koji potvrđuje pozitivan imidž poslodavca.

Kako SHL Verify radi

SHL Verify testovi isporučuju se u paketu koji se sastoji od dve faze. Paket uključuje SHL Verify test sposobnosti, moćan online test, iza koga sledi kratak test verifikacije, koji nije obavezan. Ovaj proces je osmišljen u cilju potvrde rezultata kandidata koji su ušli u uži izbor, i koji su prvi test ispunili online, u uslovima bez nadzora

Tabela_new

Šest ključnih komponenti SHL Verify testa

1. Tehnologija – SHL je razvio najsavremeniju tehnologiju u cilju podrške nauci koja stoji iza SHL Verify testa. Ova tehnologija omogućava generizovanje veoma sofisticiranih randomizovanih testova, kao i testova sa merenjem vremena. Organizacije širom sveta oslanjaju se na SHL-ovu tehnologiju, koja dnevno isporuči desetine hiljada procena.

2. Verify Item Bank – baza test-pitanja, za svakog kandidata generiše jedinstven Verify test sposobnosti. Ovakav pristup povećava sigurnost sadržaja, sprečavajući pirateriju, kopiranje i razmenjivanje sadržaja testa, što smanjuje mogućnost ‘varanja’ od strane kandidata.

3. Proces verifikacije – Po završetku Verify testa sposobnosti, kandidatima se nudi test verifikacije – potvrde, koji nije obavezan. Ovaj test, je razvijen kao deo paketa, i dodatno se ne naplaćuje, brzo potvrđuje integritet i verodostojnost rezultata dobijenih testom sposobnosti. Proces verifikacije baziran je na najnovijim psihometrijskim otkrićima i brzo, jednostavno i naučno utemeljeno proverava učinak kandidata. Kao rezultat daje jednostavan odgovor ‘Potvrđeno’ ili ‘Nije potvrđeno’. Ukoliko je rezultat verifikacionog testa ‘Nije potvrđeno’, dobićete objašnjenje o mogućim razlozima za protivrečnost, kao i predlog šta možete učiniti povodom toga.

4. Bezbednost podataka i usluge obezbeđenja – Bezbednost i integritet Verify testova štitimo kroz partnerstvo sa Caveon Test Security, vodećom kompanijom na polju zaštite online programa za testiranje od neovlašćenog korišćenja, koja koristi najsavremenija rešenja u zaštiti podataka. Na ovaj način možete biti sigurni da su vaši podaci i procesi testiranja bezbedni i ispravni.

5. Prilagodljive mogućnosti testiranja – SHL Verify testovi imaju iste mogućnosti kao tradicionalni offline testovi. Mogu se koristiti u svim fazama procesa selekcije ili radnog odnosa, i primenljivi su na svim nivoima organizacije, od poslova izvršioca do visokog menadžmenta. Testovi su dostupni preko Atria Grupe, a možete im pristupiti i kroz svoju ličnu SHL online platformu za procenu.

6. Naučna preciznost – SHL Verify testovi namenski su razvijeni za internet, i osmišljeni su prema najstrožim standardima. Svrstavaju se među najmoćnije psihometrijske testove ikad napravljene – precizni su koliko i tradicionalni offline testovi, i podržani dokazima validnosti.

Opseg Verify testa

 • Numerički – Test Verify numeričko rezonovanje osmišljen je za merenje sposobnosti kandidata za donošenje ispravnih odluka ili zaključaka na osnovu numeričkih ili statističkih podataka. Test je namenjen merenju sposobnosti rada sa numeričkim podacima u kontekstu realnog radnog mesta.
 • Verbalni- Test Verify verbalno rezonovanje osmišljen je za merenje sposobnosti kandidata da oceni logiku različitih vrsta argumenata, predstavljenih u pisanoj formi. Kroz sadržaje tipične za različita radna okruženja, test meri sposobnost određivanja utemeljenosti izvučenih zaključaka.
 • Induktivni – Test Verify Induktivno Rezonovanje osmišljen je za merenje sposobnosti kandidata za donošenje zaključaka i razumevanje odnosa između različitih pojmova, nezavisno od ranije stečenog znanja.
 • Poređenje – Verify test poređenja namenjen je merenju sposobnosti kandidata da brzo i tačno uporedi informacije, što je od ključnog značaja za obezbeđivanje kvaliteta rada.
 • Računanje – Verify test računanja osmišljen je za merenje sposobnosti kandidata za brzo i tačno sabiranje, oduzimanje, deljenje i množenje brojeva, koje je od ključnog značaja za mnoge radne zadatke koji uključuju proračune i procene, kao i za reviziju i proveru tuđih numeričkih radova.

Nivoi poslova

SHL Verify testovi podesni su za niz poslova, od početničkog i menadžerskog nivoa, do administrativnih poslova. U tabeli u nastavku prikazana je pokrivenost različitih vrsta poslova odgovarajućim Verify testovima:

Tabela-SHL-CEB