Umetnost i nauka koučinga

Umetnost i nauka koučinga je program Eriksonovog internacionalnog koledža i prvi ICF (International Coach Federation) akreditovani koučing program u Srbiji. Ovaj program je dizajniran tako da vam omogući dostizanje majstorstva u koučingu. Idealan je za lidere, HR menadžere i profesionalce koji žele da imaju koristi od koučing tehnika razvijenih i dokazanih u praksi.

Na kraju ovog treninga polaznici imaju mogućnost da budu sertifikovani kao Eriksonov profesionalni kouč i mogu da koriste koučing alate u svakodnevnoj praksi, bilo kao kouč ili kao dodatni komunikacioni alat. Ovim treningom polaznici stiču neophodan broj trening sati za akreditaciju Profesionalnog sertifikovanog kouča (PCC) u okviru Međunarodne federacije koučeva (ICF). Iskusni koučevi i mentori, od kojih su neki imali i više godina iskustva u ovoj oblasti, slažu se da su posle samo prvog modula povećali efikasnost svog rada za minimum 40% i da su trajanje razgovora potrebnog za dolazak do cilja najmanje prepolovili. Eriksonove koučing tehnike, strategije i alati su potpuno fokusirani na cilj i zbog toga su veoma efikasni!

Eriksonova koučing metodologija vam omogućava da pokrenete svoj kreativni potencijal, podignete rad sa klijentima na nivo umetnosti i da imate jasnu sliku o naučnim studijama i praksi na kojima je zasnovana.

Strukturisani pristup koučingu i fokusiranost na rešenje su sjajni alati koji će koučevima, trenerima i mentorima omogućiti da svaki razgovor dovedu do jasnog cilja i opipljivog rezultata. Koučing kao stil rukovođenja pomaže ljudima da pronađu veće zadovoljstvo na poslu, da razviju liderski potencijal i pronađu veće slaganje lične i korporativne vizije. Koučing primenjen u domenu poslovanja omogućava jasnije sagledavanje poslovne vizije, pojačava timski duh, inspiriše i pojačava entuzijazam kod zaposlenih.

Umetnost i nauka koučinga pomaže ljudima i timovima da se povežu i da žive i rade sa pozicije duboke posvećenosti i motivacije. Ukoliko ste posvećeni ubrzanju svog poslovnog uspeha, unapređenju karijere, ili izuzetnom povećanju kvaliteta vašeg života i života drugih, onda je ovo trening za vas.

Eriksonov koledž pruža veliku podršku učesnicima treninga „Umetnost i nauka koučinga“. Ukoliko razmišljate o tome da osnujete koučing firmu, Eriksonov koledž vam sada besplatno može pomoći svojim savetima. Prijavljivanjem na online servis Erickson HUB u okviru sekcije Steps to Success imaćete pristup sledećem materijalu:

 • 3 video prezentacije: Osnove biznisa, prodaja i marketing
 • 5 PDF vodiča: Facebook, Twitter, LinkedIn, website i blog i  šta sledeće uraditi?
 • 1 opcioni webinar mesečno na kom možete dobiti odgovore na sva vaša pitanja.

Program treninga

Trening je podeljen u 4 četvorodnevna modula i svaki od modula je usmeren na jednu fazu razvoja koučing projekta.

Modul I – Inspiracija  Da li ste nekada želeli da pomognete sagovorniku da bude motivisaniji u vezi sa radom na nekom projektu? Cilj ovog modula je da učesnicima da neophodnu teoriju i praksu kako bi bili u mogućnosti da sprovedu kompletnu koučing sesiju i inspirišu ljude na akciju neophodnu za uspeh. Prvi modul obradjuje osnovnu strukturu koučing sesije kao i principe koučinga usmerenog na rešenje. Ovaj modul se može završiti kao samostalan trening.

Modul II – Implementacija  Fokus drugog modula je na implementaciji i razvoju koučing veština. Ovaj modul nam daje novi pristup strategijama, planiranju, izvršavanju i organizaciji vremena. Na ovom modulu ćete naučiti različite načine na koje možete da asistirate klijentu da nadje svoje odgovore na pitanje “ Kako mogu da postignem željeni cilj?“

Modul III – Uspostavljanje vrednosti  Koliko puta ste bili svedok da u nekom timu i pored proverenog plana akcije i „kako da“ ekspertize projekat počne da stagnira i na kraju rezultat bude manji od najboljeg? Ovaj modul vam daje mogućnost da naučite metode za podizanje svesti klijenata o suštinskim vrednostima. Naučićete kako da asistirate klijentu da poveže te vrednosti sa ciljevima na kojima radi.

Modul IV – Završetak i integracija  Četvrti modul je finalni segment ovog jedinstvenog i uzbudljivog putovanja i usmeren je na kreiranje sopstvenih strategija uspeha, kreiranju plana za razvoj sopstvenog koučing biznisa ili implementaciju koučinga unutar kompanija. Kroz integraciju stečenog znanja učesnici dolaze u kontakt sa izuzetnim i najdubljim znanjima o koučingu i čijem prikupljanju i formulisanju je dr. Marylin Atkinson posvetila poslednjih 30 godina svog istraživačkog i praktičnog rada.

Utiske sa treninga naših klijenata možete da pronađete ovde.

Kako do sertifikata?

1

Uslovi za dobijanje sertifikata Eriksonovog Koledža “Erickson Professional Coach” su:

 • Odslušana sva 4 modula treninga “Umetnost i nauka koučinga” (16 dana treninga)
 • Propušten najviše jedan dan treninga
 • Položen pismeni test
 • Urađeno 30 koučinga sesija sa klijentima koji nisu bili deo vaše grupe od kojih minimum 24 treba da budu plaćene
 • Dve od ovih 30 sesija je potrebno snimiti u mp3 ili wma formatu i dostaviti ih jednom od lokalnih trenera
 •  Analiza neke od preporučenih knjiga iz oblasti koučinga ili objavljan članak na temu primene koučinga

Napomene:

 • Koučing sesije koje se rade na poslu, kao deo profesionalnih aktivnosti menadžera, trenera ili internih koučeva smatraju se plaćenim.
 • Analiza knjige treba da bude dužine od najmanje 2 stranice, A4 formata (standardni prored, font Arial 11)
 • Dokument sa spiskom sesija treba da sadrži sledeće informacije:
  1. Ime i prezime klijenta
  2. E-mail adresa klijenta
  3. Broj održanih sesija
  4. Info da li je sesija bila plaćena ili ne
  5. Datum održavanja sesije       

 Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na 011/3423 980 ili 060/029 00 28, ili putem e-mail adrese office@atria.rs.

Povezani članci:  

● Šta je koučing?   
● Životni koučing   
Biznis koučing   
Koučing standardi

Da saznate najnovija dešavanja iz sveta koučinga, pratite našu LinkedIn Showcase stranicu.