Erickson Coaching International konferencija “The World Game“ | Atria Group
Erickson Coaching International konferencija “The World Game“

Erickson Coaching International konferencija “The World Game“

Svetska Erickson koučing konferencija „The World Game“ ove godine održana je na Tajlandu u periodu od 1. do 12. maja. Koleginica Jelena Lompar predstavljala je našu firmu na ovom događaju, gde je imala priliku da se upozna sa partnerima Erickson Coaching International-a iz celog sveta, kao i da učestvuje u raznovrsnim edukativnim i nesvakidašnjim radionicama. U nastavku teksta možete pročitati više o glavnoj temi konferencije i njenim utiscima.

Naziv konferencije bio je „Awe of the Hearth“ („Strahopoštovanje srca“) i fokus bio je na sagledavanju koučing profesije iz drugačije perspektive. Glavna tema tokom svih dvanaest dana bila je ekološki aspekt koučinga. Erickson je naglašavao važnost ekologije u svakom kontekstu, ne samo kao brigu o prirodi, što je bilo evidentno kroz aktivnosti i prisustva predavanjima lokalnih NVO koje se bave očuvanjem okeana.

Ekologija je u ovom kontekstu definisana kao svako ponašanje i delovanje koje ne ugrožava okolinu, ljude oko nas, pa i nas same. Učesnici su radili u timovima na različitim projektima s krajnjim ciljem da shvate kako njihov rad kao koučeva može doprineti stvaranju boljeg sveta za sve nas.

Partneri i učesnici konferencije, koji su došli iz različitih krajeva svijeta, okupili su se oko Ericksonove vizije i kroz treninge i radionice, stekli su uvid u to kako njihova profesija može pozitivno uticati na svet oko nas i doprineti stvaranju boljeg mesta za život.

Ono što je Marilyn Atkinson istakla kao veoma važnu stvar, jeste da naša vizija živi samo ako smo 100% posvećeni, što nije lako postići, jer svakodnevnica nas vrlo brzo udalji od puta na kojem smo krenuli. I zato je ključno pronaći način za stalno se „ponovno obavezati“ (commitment to recommit). I baš ovakvi događaji, čine da na tom kursu i ostanemo.

Od našeg delovanja zavisi kakav će trag u pesku ostati za nama. Kakav i koliki uticaj ćemo napraviti i svet učiniti boljim mestom za život, poruka je sa Tajlanda i koučing konferencije “The World Game”. 

Bilo je ovo jedno nezaboravno iskustvo! Pravo je umijeće učiniti da se svi osjećamo kao kod kuće, na dalekom Tajlandu, a oni su uspeli u tome. Mnoge vrijednosti ponijela sam sa sobom u Beograd … profesionalne i lične. Nova iskustva, malo drugačiji pogled na svijet oko sebe, novi osvrt na koučing profesiju, povezivanje sa sobom i svojim vrijednostima … Iskustvo koje se pamti cijeli život. – Istakla je Jelena.

Ostale vesti