HR konsultanti kompanije Atria Group održali su prvu online SHL diskusiju | Atria Group
HR konsultanti kompanije Atria Group održali su prvu online SHL diskusiju

HR konsultanti kompanije Atria Group održali su prvu online SHL diskusiju

Prošlog petka Kristina Jevtić, Katarina Mijailović i Dragan Ristić, HR konsultanti kompanije Atria Group, održali su, prvu u nizu, SHL online diskusiju – Share SHL Best Practice.

Cilj diskusije bio je kritički pristup temi kako bi se svi zajedno pokrenuli i postavili akcioni plan delovanja u novonastalim okolnostima.

Fokus diskusije bilo je razumevanje SHL metodologije i njena primena u procesu razvoja zaposlenih sa osvrtom na okolnosti u kojima se trenutno nalazimo.

Jedna od tema bila je Prihvatanje promena i neizvesnosti kao bitni aspekti pri selekciji i razvoju zaposlenih.

  • OPQ nam može više reći o reakciji osobe na promene, jer sam OPQ ukazuje na preferirane stilove ponašanja. Kada razmišljamo o novim potrebama osobe u novonastalim okolnostima, u OPQ će se reflektovati koje su to nove tendencije u ponašanju osobe i na koji način će se one ispoljiti. Samim tim, dobija se uvid u sledeću situaciju – ako je osoba bila dobra u ovom poslu, možda više nije, zato što su novonastale okolnosti delimično uticale na nju.

Učesnici su diskutovali i o SHL HiPo modelu koji se smatra srcem ove metodologije. U srži HiPo modela nalaze se tri važne komponente:

  • Aspiracija (želja i motivacija osobe da se razvija ka seniornijim pozicijama),
  • Sposobnost (da li osoba može da odgovori na sve te zahteve?),
  • Engagement (emocionalna ili racionalna privrženost kompaniji)

Kada povežemo sve tri komponente možemo biti sigurni da ćemo doneti pravu odluku, kada je u pitanju osoba sa visokim potencijalom.

Tokom dva sata diskusije učesnici su imali priliku da dobiju odgovore na njima važna pitanja i podršku HR tima kompanije Atria Group, takođe razmenili su svoja iskustva i izazove sa kojima su se suočili u predhodnom periodu.

Pripremamo vam nove online diskusije na kojima ćemo govoriti o važnim temama i izazovima sa kojima se suočava HR struka. U međuvremenu, pozivamo vas na SHL webiner koji će voditi SHL tim iz Londona. Webiner će se održati 2. aprila, a tema je ,,Hire the Best Tech Talent: Automate and Standardize Your Technical Recruiting Process.“

Više o webinaru pogledajte na linku: SHL WEBINAR