Partneri | Atria Group

Naši partneri

Naši partneri su akreditovani od strane vodećih međunarodnih organizacija:

Erickson Coaching International

Erickson Coaching International je od 1980. godine širom sveta poznati obrazovni centar koji svojim polaznicima obezbeđuje profesionalne trening programe u oblasti koučinga i unapređenja ljudskih resursa. Eriksonov Internacionalni Koledž jedna je od najvećih koučing kompanija na svetu, koja obezbeđuje profesionalne programe u oblasti koučinga i ljudskog razvoja širom sveta, koji zadovoljavaju tzv. “zlatni standard” najveće svetske koučing asocijacije – ICF-a.

Eriksonov Koledž je posvećen širenju i ekspanziji ključnih tehnologija koučinga i poslovnog liderstva. Pod rukovodstvom Merilin Atkinson, Eriksonov tim je razvio široki spektar inovativnih tehnologija, rešenja i programa sa ciljem definisanja paradigme 21. veka u oblasti biznis koučinga, inovacija i razvoja liderstva. Naši internacionalni programi pokrivaju i oblasti napredne ljudske dinamike, brzo učenje, razvoj organizacija, razvoj kreativnosti i koučinga.

Trening centri Eriksonovog Internacionalnog Koledža smešteni su širom Severne Amerike, Kine, Velike Britanije, Skandinavije, Republike Češke, Poljske, Rusije, Turske i Srbije. Sedište Eriksonovog koledža nalazi se u Britanskoj Kolumbiji na zapadnoj obali Kanade, u prelepom Vankuveru.

U ČEMU LEŽI SUŠTINA EFIKASNOSTI ERIKSONOVOG KOUČING TRENINGA?

  • Eriksonov koledž koristi originalnu i zaštićenu metodologiju rada.
  • Uključuje osnovno razumevanje rada našeg neurološkog sistema.
  • Implementirana su nova naučna saznanja vezana za procese povećanja motivacije i predanosti viziji.
  • Uključuje učesnike u „hands-on“ trening i podržava ih da stvore sopstveno iskustvo.
  • Platforma rada uključuje vežbe i usavršavanje i van samog treninga.
  • Fokus je na veštinama koučing dijaloga u toj meri da će vam njihova primena doneti merljive rezultate.
  • Izgradnja samopouzdanja je sporedni efekat koji kao rezultat često ima lako rešavanje najzahtevnijih konverzacionih izazova.
  • Eriksonova koučing metodologija garantuje kouču da će biti dovoljno vešt da u 30 minutnoj sesiji asistira klijentu da postigne svoj najbolji rezultat.

STANDARDI ERIKSONOVOG KOLEDŽA

Programi Eriksonovog Koledža akreditovani su od strane najveće svetske koučing asocijacije ICF-a (International Coach Federation). Najpoznatiji program Eriksonovog Koledža za edukaciju profesionalnih koučeva je trening “Umetnost i nauka koučinga” koji se trenutno izvodi u više od 25 zemalja širom sveta. Ovaj program zadovoljava „zlatni standard“ ICF-a i od oktobra 2009. godine program se izvodi i u Srbiji.

ŠTA JE ZLATNI STANDARD U KOUČINGU?

Zlatni standard ICF-a (International Coach Federation) je oznaka koja garantuje da određeni koučing trening zadovoljava najviše međunarodne koučing standarde.

To znači da zadovoljava apsolutno i bez najmanjeg odstupanja 2 grupe standarda:

• ICF etički kodeks i profesionalne standarde

• Koučing kompetence definisane od strane ICF-a

Sertifikat Eriksonovog Sertifikovanog Profesionalnog Kouča nosi zlatni pečat ICF-a.

NLP Centar

NLP Centar je agencija za konsalting i menadžment osnovana 2008. godine, a koja od juna 2011. godine posluje u okviru Atria Grupe. Osnovna delatnost i fokus NLP Centra su otvoreni treninzi i primena NLP-a u ličnom i poslovnom razvoju, dok specijalnost Atria Grupe grupe predstavljaju korporativni treninzi iz oblasti komunikacijskih, prodajnih i menadžerskih veština, koučing usmeren ka rešenju, kao i razni tipovi alata za procenu. Što se tiče treninga koji se izvode u okviru NLP Centra, oni su akreditovani od strane priznatih međunarodnih institucija kao što su:

  • Međunarodna asocijacija NLP instituta (IN-NLP) iz Berlina,
  • Međunarodna NLP asocijacija (IA-NLP) iz Švajcarske.

Kahler Communication

Kahler Communication je internacionalna kompanija za istraživanje, komunikaciju i asesmente koja poseduje isključiva prava na korišćenje Process Therapy Model™, kliničkog asesmenta za procenu ličnosti i na Process Communication Model® (PCM), asesmenta za procenu ličnosti, komunikacije i menadžmenta koji je baziran na Process Therapy Model™. Kahler Communication je osnovao dr Taibi Kahler, nagrađivani američki psiholog i univerzitetski profesor koji je bio konsultant kompanijama  sa liste Global 2000, NASA-i , kao i u nekoliko vladinih agencija.

Process Communication Model® (PCM) je kreirao dr Taibi Kahler sredinom sedamdesetih godina. Proučavajući komunikaciju, Taibi je uočio da postoje određeni obrasci ponašanja koji su povezani sa pozitivnim i negativnim reakcijama. Takođe, prepoznao je čitav niz negativnih ponašanja koja su povezana sa stresnim situacijama. Taibi je zaključio da na osnovu onoga što naš sagovornik govori i kako se ponaša možemo da predvidimo njegove reakcije u različitim stresnim situacijama.

Kasnije je istraživanjima utvrđeno da se svaki obrazac u govoru i ponašanju može povezati sa jednim od 6 tipova ličnosti kojima se bavi PCM. Atria Group je jedina kompanija koja je ekskluzivni licencirani distributer PCM asesmenata, kao i organizator treninga poput „PCM Kouč“ i „PCM Trener“.

Takođe, pohađajući naše treninge, možete dobiti uvid u PCM metodologiju kroz dvodnevne treninge na različite teme, ili možete postati sertifikovani PCM Kouč ili Trener. Time dobijate dozvolu da koristite PCM asesmente u svom individualnom i timskom koučingu, konsaltingu ili bilo kojoj drugoj delatnosti. PCM je metodologija koja je prisutna u preko 50 zemalja sveta i predstavlja napredni alat za dubinsku procenu ličnosti, što se može koristiti u mnogim profesijama – menadžment, koučing, treninzi, konsalting, prodaja, marketing.

Persona Global

Persona Global je vodeći svetski trening centar, koji se od 1980. godine bavi kreiranjem i izvođenjem profesionalnih programa iz oblasti liderstva, menadžmenta, komunikacije, organizacionog razvoja i prodaje. Više od 50% kompanija koje se nalaze na listi “Fortune 1000” koriste programe Persone Global.

Trening i konsalting programi kompanije Persone Global se već godinama uspešno primenjuju u vodećim svetskim korporacijama kao što su: BMW, Bosch, Volvo, Addidas, Mitsubishi, Disney, Coca-Cola, Hitachi, British Airways, Japan Airlines, American Express, IBM, SONY Music Entertainment, Sanofi-Aventis, Canon, Mercedes, Deloitte & Touche, Volksbank, Avon…

Persona Global metodologija

Personina procesno orijentisana metodologija i alati prilagođeni su potrebama zaposlenih u realnom poslovnom okruženju i njihovom primenom kompanije dobijaju merljive rezultate.

Iako su brojna mala i srednja preduzeća korisnici Personinih programa, Personina metodologija je naročito pogodna za velike multinacionalne korporacije. Svi Personini programi su lokalno i kulturološki prilagođeni i oni se danas isporučuju na 38 jezika od strane više od 1700 sertifikovanih trenera u više od 70 zemalja u svetu.

Persona Global standardi

International Society for Performance Improvement (ISPI) je organizacija posvećena povećanju produktivnosti, razvoju kompetencija i poboljšanju performansi kroz sistemski pristup. Persona Global, čiji je Atria Grupa partner, član je ove organizacije. To znači da se Personina metodologija, treninzi i alati za procenu zasnivaju na visoko razvijenoj tehnologiji za unapređenje ljudskih performansi, što Personi omogućuje da izađe u susret pojedinačnim potrebama svojih klijenata. Ista tehnologija dostupna je i Atria Grupi, kao Personinom predstavniku za Srbiju.