Playmakers™ | Atria Group

Kada:

4. septembar 2024.

Lokacija:

u Matice srpske 87a

Playmakers™ je najnovija poslovna simulacija u Atria porfoliju poslovnih simulacija, našeg globalnog partnera Workz.

OPIS PROGRAMA:

Playmakers ™, project management simulacija, vam pomaže da unapredite svoje veštine rukovođenja, kako biste vaš projekat i tim učinili izuzetnim.

Fokus ove liderske simulacije je razumevanje potreba članova tima u ključnim oblastima kao što su autonomija, motivacija i priznanje, dok istovremeno postavljate zajedničke ciljeve i balansirate različite interesne strane. Baš kao u realnom životu, zar ne?

Činjenica je da su najuspešniji menadžeri projekata pre svega uspešni lideri. Simulacija će vas izložiti različitim izazovima. Kroz ovo iskustvo, razvijaćete sposobnost analize situacija, kritičkog razmišljanja i refleksije o svojim postupcima, što će biti ključno za unapređenje vaših liderskih veština i donošenje boljih odluka.

"Playmakers gives a fantastic insight into the many different aspects that demand consideration in a big company – both on a political and a personal level - to ensure optimal performance. The simulation offered us a great platform for common understanding about what good project management is to us – the way we do it." - Søren Skafte Overgaard, CEO, e-Types

TEORIJSKI KONCEPT

PlayMakers® se zasniva na nizu teorija o tipovima ličnosti, timskoj saradnji, situacionom rukovođenju i teorijama menadžementa, kao što su:
Tuckman’s Model on Team Cooperation, Goleman’s Theory on Situational Leadership I Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)

SCENARIO IGRE:

Vi ste menadžer projekta specijalizovanog tima koji radi na dizajnu baze podataka.

TIMOVI

Svi učesnici simulacije se dele u 4 tima koji broje 3 – 6 članova. Svaki tim upravlja grupom od 5 stručnjaka, gde svaki od članova tima donosi svoje znanje i veštine potrebne za realizaciju ovog projekta.

IZAZOV

Pre dve godine, menadžment je promenio bazu podataka za podršku korisnicima, ali dizajn nikada nije zaista bio prihvaćen od strane osoblja za korisničku podršku, pa su nastavili da koriste mešavinu starih sistema. Vaš tim mora da stvori novu bazu podataka za podršku korisnicima i sistem podrške, kako za odeljenje podrške kompanije, tako i za prodajni tim. Vi vodite tim od pet članova kroz tri faze projekta, svaka sa svojim izazovima i ciljevima: Pre-studija, Dizajn i Implementacija.

VAŠI IZBORI – LIDERSKE AKCIJE

Tim vodite tako što birate liderske akcije (putem izbora ponuđenih akcionih kartica) koje najbolje odgovaraju različitim fazama projekta i situacijama koje se javljaju tokom ovih faza.

KRITERIJUMI ZA USPEH

Tokom procesa vaš zadatak je da balansirate budžet, vreme i postignete ciljni kvalitet.

Pravilan izbor akcija će u ovoj takmičarskoj igri dovesti do najoptimalnijeg rešenja. Pobeđuje tim koji na kraju trećeg kruga postigne najbolju ravnotežu budžeta, vremena i kvaliteta ciljnog projekta.

Stakeholders

PRIMENA

UPRAVLJAJNJE PROJEKTIMA

Kvalitet – Vreme – Budžet

Razumećete zašto su uspešni projekti samo oni uspostavljaju balans između tri ključne poluge, i kako to postići. U simulaciji ćemo raditi na ispunjavanju potreba kao što su jasnoća cilja, motivacija, priznanje za svakog člana tima, uz istovremeno postavljanje zajedničkih ciljeva i balansiranje podrške ključnih donosioca odluka (stakeholdera).

RAZVOJ LIDERSKIH VEŠTINA

Učesnici uče šta znači biti lider, sa kakvim se dilemama lideri suočavaju i koje opcije imaju. Učesnici moraju da dostave visok kvalitet unutar ograničenog vremenskog okvira i budžeta. Tokom igre, moraju da vode zaposlene sa različitim profilima ličnosti, upravljaju zainteresovanim stranama i suočavaju se sa iznenađujućim događajima koji izazivaju njihove planove.

RAZVOJ KRITIČKOG MIŠLJENJA

Simulacija vas suočava sa izazovima kao što su timovi sa različitim stavovima i motivacijama, pritisci za brze rezultate, ali i kompleksni odnosi sa ključnim stakeholderima.  Prolaskom kroz ovaj proces, steći ćete dublje razumevanje svojih organizacija i situacija, i razvićete veštine kritičkog razmišljanja ali i refleksiju o svojim postupcima.

FLEKSIBILNOST I ORGANIZACIONI RAZVOJ

Dok se suočavate sa kompleksnošću i fleksibilnošću simulacije, shvatićete da ne postoji pravi način da se ova igra – igra. Bez obzira na odluke koje igrači donose, igra se usložnjava iz kruga u krug i česte su nove nepredviđene situacije treba rešiti. Kako igra odmiče, učesnici će u projektim timovima biti prinuđeni da prvo kreiraju planove, a zatim ih prilagođavaju, iznova i iznova. Baš kao u realnom životu.

ŠTA SE KROZ IGRU UČI

Upravljanje projektima je svakodnevan proces u svakoj većoj organizaciji. Toliko svakodnevan da će vam čak i ljudi koji ne rade u upravljanju projektima rado reći kako se to radi.

Međutim, vođstvo projekta je sasvim drugačija, nijansirana priča. Činjenica je da su najuspešniji menadžeri projekata pre svega lideri.

Playmakers ™, project management simulacija vam pomaže da:

  • Unapredite svoje veštine rukovođenja, kako biste vaš projekat i tim učinili izuzetnim
  • Unapredite veštine upravljate projektima: Razvićete sposobnost da balansirate kvalitet, vreme i budžet u okviru projekta, što je ključno za uspeh. Ovo će vam pomoći da efikasno postavljate ciljeve, motivišete tim, priznajete doprinos svakog člana tima i usklađujete interese svih zainteresovanih strana (stakeholdera).
  • Razvijete agilnost i prilagodljivost: Shvatićete da nema univerzalnog pravila ili „pravog“ načina igranja igre. Kroz nepredviđene situacije u simulaciji, naučićete da budete fleksibilni i brzi, što su ključne veštine za vođenje u promenljivim okruženjima. Praktikovaćete kreiranje planova i njihovo prilagođavanje u realnom vremenu, što je od suštinskog značaja za uspeh u dinamičnim situacijama.

Uvrstite poslovne simulacije u jedan od stilova učenja za vas i vaš tim. Višestruko će vam se isplatiti. Uključićete one pojedince koji zahtevaju praktično iskustvo da bi učili, dok ćete one kognitivno orijentisane podstaći da razmišljaju o svim mogućim načinima za rešavanje izazova koje je pred njima.

Učimo kroz igru!

"Tell me and I forget, teach me and I may remember,
involve me and I learn." - Benjamin Franklin