Poboljšajte razvoj zaposlenih kroz koučing | Atria Group
Poboljšajte razvoj zaposlenih kroz koučing

Poboljšajte razvoj zaposlenih kroz koučing

Ako se radi na pravi način, koučing je efikasniji od treninga za razvoj zaposlenih. U današnje vreme HR-ovi najčešće koriste obuke i treninge radi razvijanja veštine kod zaposlenih koje su im potrebne.

U suštini, 82% kompanija nude in-house treninge da razvijaju veštine svojih zaposlenih, ali podaci pokazuju da je uticaj treninga na poboljšanje sposobnosti i veština i dalje minimalan (vidite grafikon 1).

Dobra vest je, međutim, da su treninzi samo jedan od metoda za razvijanje veština. Mnogi uspešni HR-ovi su to već shvatili i sada traže nove pristupe razvijanja svojih zaposlenih osim tradicionalnih kurseva i treninga. Praksa je pokazala da menadžeri koji primenjuju koučing imaju znatno veći uticaj na razvoj kompetencija svojih zaposlenih u poređenju sa drugim pristupima obuka i razvoja kadrova. (vidite grafikon 1).

Poboljšajte razvoj zaposlenih kroz koučing

Tri načina da unapredite svoje koučing veštine


Koučing je poseban pristup razvoju učinka kod zaposlenih, koji ima za cilj da unapredi rezultate pojedinca, kao i tima. U nastavku možete pročitati koja su to tri važna koraka prilikom planiranja, postavljanja i rada koučing programa:

1. Idite dalje od “menadžera kao kouča”:

Za uspeh koučinga kao razvojne intervencije od izuzetnog značaja je kreiranje sigurnog, podržavajućeg, ali i izazovnog radnog okruženja, kao i izgrađivanje odgovornosti među zaposlenima za sopstveni razvoj. Neophodno je uključiti sve svoje zaposlene u koučing program, da zajednički rade na svom razvoju, umesto da se oslanjaju isključivo na menadžere. Potrebno je da uče iz kolektivnog iskustva i prakse, a međusobnim koučingom mogu više da napreduju i da se razvijaju.

2. Naučite tim lidere koučingu:

Ovaj korak je važan, jer vaši rukovodioci timova su u svakodnevnom kontaktu sa svojim zaposlenima, vode ih, usmeravaju i potrebno je da ih razvijaju. Kompanija treba da omogući svojim rukovodiocima timova da nauče koučing veštine, kao i da im obezbede potrebni alati. Najefikasniji koučevi se fokusiraju na:

Poboljšajte razvoj zaposlenih kroz koučing
  • Korišćenje svojih ličnih snaga i iskustava i utrvđivanje tema na kojima će raditi sa svojim zaposlenima i na koji način.
  • Pomoć zaposlenima da indetifikuju svoje razvojne potrebe, utvrđivanje mogućnosti koučinga i pravca u kom treba zaposleni treba da idu radi razvijanja svojih performansi.
  • Prilagođavanje treninga različitim tipovima ličnosti.
  • Balansiranje vremena provedenog na planiranje i izvođenje koučinga 

3. Merenje rezultata koučinga:

Ako koučing ne može da se izmeri i proceni na određen način, teško da može da se unapredi vremenom. Merenjem rezultata koučinga i procenom napretka, lakše mogu da se isprave greške pri koučingu i radi na konstantnom poboljšanju koučing programa.

Izdvojite vreme za koučing i radite na razvoju svojih koučing veština. Gotovo je izvesno da će trebati i vama i vašoj organizaciji.