Prodaja nije ništa drugo do izgradnja poverenja | Atria Group
Prodaja nije ništa drugo do izgradnja poverenja

Prodaja nije ništa drugo do izgradnja poverenja

Ma koje radno mesto da je u pitanju (ne nužno ni radno mesto) trudimo se prodati za početak ideju!

U mnogim kompanijama prodaja igra glavnu ulogu, ali je često i grubo shvaćena (Kupi, kupi! ) . Onog trenutka kada shvatimo da prodaja nije radi prodaje – već radi nekog višeg cilja, rešenja nečijeg problema ili prevazilaženja poteškoća – tada prodaja dobija svoje pravo značenje i vrednost.

Prodaja nije ništa drugo do izgradnje poverenja.

U trenucima kada je prodaja počela preuzimati jednu od očekivanih uloga na mojoj poziciji – počela sam da da se interesujem na koji način mogu poboljšati svoje prodajne veštine i do me je dovelo baš do treninga „Vrhunski prodavac“ koji organizuje kompanija u kojoj radim: Atria Group.

Toliki broj uspešnih prodavaca iz mnogih industrija prošao je ovaj trening sa najboljim mogućim utiscima i još većom željom da nastavi da radi na sebi.

U ovom kratkom blog tekstu želela bih da predstavim vrednost ovog treninga i osnovne principe i metode na kojima je ovaj trening nastao.

Kroz određene vežbe, role play-eve, studije slučaja i tehnike ovaj trening nam omogućava da shvatimo na koje segmente treba obratiti više pažnje (nebitno da li je to priprema za prodajni sastanak, utvrđivanje potreba klijenata, prezentacija proizvoda… ).

Kao dodatnu vrednost izdvojila bih The Persuasive Salesperson izveštaj koji je lično meni pomogao da uvidim koje su moje jače strane, a na kojima bih dodatno morala da poradim. Deo izveštaja se odnosi na to kako kolege vide moj način komunikacije i interakcije sa njima, ali i sa klijentima – što mi je u mnogome pomoglo da shvatim i osvestim „šta je bio potencijalni problem u nekom od neuspešnih prodajnih projekata iz prošlosti“.

Još jedan bitan segment koji ću izdvojiti, a na koji nisam toliko obraćala pažnju jeste aktivno slušanje i postavljanje pitanja. Postavljanje pravih pitanja je ključ prodaje, a proizvod koji predstavljamo je možda baš ključ rešenja za klijenta.

Zaključak: Ovo je trening na kom se pored prodajnih veština vežbaju i veštine komunikacije, prezentacije, prevazilaženja izgovora itd.

Trening „Vrhunski prodavac“ organizujemo kako za kompanije, tako i u formi otvorenih treninga nekoliko puta godišnje.

18. i 19. oktobar 2022. u prostorijama Atria Group SEE na adresi Ljubiše Jovanović –  rezervisani su za unapređivanje prodajnih veština. Dodjite da se družimo i radimo na sebi! 😊

Tamara Vukojević,
HR konsultatnt

Ostale vesti