RemoteWorkQ – novi online upitnik – Atria Group
RemoteWorkQ – novi online upitnik

RemoteWorkQ – novi online upitnik

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo najnoviji SHL online upitnik – RemoteWorkQ!

Kako je SHL iskoristio 40 godina iskustva kako bi pomogao preduzećima i pojedincima da se pouzdano prilagode novoj realnosti rada od kuće?

Nikada u istoriji nismo videli ovako brzu i potpunu transformaciju – od rada u kancelarijama do potpunog rada od kuće. Iako rad na daljinu nije novi koncept, trenutna pandemija COVID-19 transformisala je ovu vrstu rada iz prilike u neophodnost. Bezbroj pojedinaca, koji ranije nisu želeli da rade ili im nije bilo dozvoljeno da rade od kuće, sada to moraju učiniti. Za njih ova vest je došla kao šok, ostavljajući mnoge sa osećajem nespremnosti za novonastalu situaciju.

Vaši zaposleni rade drugačije kada rade na daljinu. Zbog toga je podrška koja im je potrebna takođe drugačija. U svetu u kojem je rad izvan kancelarije brzo postao svakodnevnica, pomažemo vam da osigurate da ste Vi i Vaši zaposleni spremni za uspeh.

RemoteWorkQ pruža mogućnost da identifikujete snage vaše organizacije kao i njene oblasti za razvoj i pruža podršku u novom načinu rada, koristan je kako za pojedince tako i za organizacije pružajući ključne smernice, savete i podršku. To vam omogućava da bolje planirate, pripremate se i razvijate za uspeh u radu na daljinu.

Alat je dizajniran da ponudi analitičke uvide koji mogu pomoći kompanijama da prepoznaju koliko su njihovi zaposleni spremni za rad na daljinu.

40 godina iskustva u proceni kompetencija, psihometrijskom istraživanju i ekspertize i poznavanje rada na daljinu (više od polovine istraživačkog i razvojnog SHL tima već godinama radi na daljinu) je usmereno u razvoj RemoteWorkQ upitnika.

Za razvoj RemoteWorkQ upitnika zasluženi su isti ljudi koji su izgradili revolucionarni OPQ Upitnik za procenu preferiranih silova ponašanja. Pre četrdeset godina, SHL je promenio svet psihometrijske nauke pomoću vodećeg Upitnika za procenu preferiraninh stilova ponašanja u poslovnom okruženju, a sada to rade ponovo. Sa milijardama podataka i stotinama profesionalnih psihologa, SHL-ov RemoteWorkQ pruža kompanijama širom sveta jedinstvenu, pravovremenu i dragocenu perspektivu u spremnosti njihove radne snage za rad na daljinu.

SHL RemoteWorkQ upitnik se  fokusira na osam ponašanja, grupisanih u tri kompetencije, koje su nedavna naučna istraživanja istakla kao neophodne za uspešan rad na daljinu, a to su:

  • Radni odnosi (Održavanje dobrih odnosa i Pružanje pomoći)

Osećaj usamljenosti je uobičajen u novoj postavci rada, što može umanjiti radnu motivaciju zaposlenih. Uspostavljanjem društvenih veza, održavanjem otvorene komunikacije i izgradnjom poverenja može se prevazići osećaj usamljenosti i omogućiti povećanje motivacije, pripadnosti i ostvarenje visokih performansi.

  • Radne navike (Samostalan rad, Efikasno upravljanje vremenom i Fokus)

Postoje zaposleni kod kojih se rad od kuce moze pokazati kao produktivniji, u odnosu na klasičan vid rada u kancelarijama. Veća samostalnost, efikasnije upravljanje vremenom i zadržavanje usredsređenosti na zadatke ključne su stvari u postizanju boljih rezultata rada od kuce.

  • Lični razvoj (Prilagođavanje promenama, Fokus na razvoj i Preuzimanje akcije)

Angažman se takođe može povećati ukoliko zaposleni imaju priliku da nauče nove veštine i istovremeno iskoriste te veštine kako bi ispunili izazovne ciljeve. Biti fleksibilan, spreman za preuzimanje inicijative i traženje novih mogućnosti za poboljšanje performansi su važne sposobnosti za uspeh u novom radnom okruženju.

Izveštaj koji dobijate na osnovu ovog upitnika daje detaljan uvid u svih 8 vidova ponašanja. Menadžerima se pruža uvid u snage svakog člana tima, kao i područja za razvoj i podršku, zajedno sa korisnim smernicama o tome kako najbolje da upravljaju timom i dovede ga do uspeha.

Pojedinci takođe dobijaju uvid u svoje snage i područja za razvoj, kao i savete kako da iskoriste svoje snage za prevazilaženje bilo kojeg područja rizika.

Svako od nas će se drugačije suočiti sa prelaskom na rad od kuće. Nekima će možda biti teško da se na kraju dana odvoje od posla i uspostave ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Drugi se mogu osećati usamljeno i emotivno nestabilno zbog nedostatka kontakta licem u lice.

Svrha RemoteWorkQ upitnika je upravo ta, da vam pomogne da identifikujete koji zaposleni zahtevaju podršku u kojim oblastima i olakšava davanje povratnih informacija, tako da zaposleni ostaju angažovani i produktivni, što se dodatno manifestuje i na održavanje mentalnog zdravlja u radnom okruženju.

Sada je više nego ikad ovakav uvid presudan jer je pred zaposlene stavljen izazovan zadatak, a to je da se pronađe neka nova ravnoteža između privatnog i poslovnog života, koji su se u ovim uslovima značajno izmenili.

Ukoliko želite da uradite RemoteWorkQ upitnik, budite slobodni da me kontaktirate putem mail-a katarina.mijailovic@atriagroup.org

Autor teksta: Katarina Mijailović, HR konsultant u kompaniji Atria Group