SHL metodologija u strateškoj integraciji dve kompanije – Atria Group
SHL metodologija u strateškoj integraciji dve kompanije

SHL metodologija u strateškoj integraciji dve kompanije

Kao kompanija koja je eksluzivni zastupnik SHL alata u Srbiji i regionu, želeli smo sa vama da podelimo naša iskustva ali i iskustva naših klijenata kada su SHL alati u pitanju.

Katarina Mijailović, HR konsultant u kompaniji Atria Group, razgovarala je sa Anom Borisavljević, Recruiter Manager u OTP banci. Ana više od pola godine uspešno implementira SHL strategiju u svojoj kompaniji, a saradnja je otpočela projektom integracije dve banke.

,,Bili smo pred velikim izazovovom i projektom. Trebalo je da odradimo selekciju B-2 menadžera koji će rukovoditi odeljenjima buduće banke. Promenili smo vlasničku strukturu, samim tim dolazi do velikih promena u sistemu. Prepoznata je složenost procesa kao i činjenica da isti ne može biti standardno sproveden. Jasno nam je bilo da je ovo kompleksniji proces kao i da su u pitanju vrlo važne uloge koje će imati naše kolege u budućoj banci. Zbog integracije i formiranja buduće banke došli smo na ideju da koristimo SHL.“

Početak projekta kompanije Atria Group i OTP banke obeležili su detaljni pregovori i svakodnevna komunikacija koja je rezultirala odlično postavljenom strategijom i izabranim alatima koji odgovaraju na potrebe klijenta i daju tražena rešenja.

Sa kojim smo se izazovima susreli tokom ovog projekta ali i sam rezultat istog, poslušajte u razgovoru Katarine Mijailović i Ane Borisavljević.