Upravljanje stresom na putu ka cilju | Atria Group

- Knowledge PitStop - decembar 2020. u 18h

Upravljanje stresom na putu ka cilju

Metodologija: Persona Global

Trener: Petrašin Matijević

Na radionici Upravljanje stresom na putu do cilja će se sasvim sigurno pronaći svi oni koji istinski streme svakom poslovnom ili ličnom cilju, bilo da je to pokretanje i realizacija ideje, napredovanje u hijerarhiji kompanije, profesionalno usavršavanje,  afirmacija građanskih i drugih političkih ideja, razvijanje hobija…

Polaznicima će biti predstavljen model „upravljanja stresom“ uz pomoć koga ćemo uprkos svim potencijalnim preprekama ostajati fokusirani na cilj i dosezati ga uz osećanje pune lične dobrobiti, te fizičkog i mentalnog zdravlja.

Glavna tema radionice biće aspekti ličnog svojstva „rezilijentnosti“ i to po metodologiji Persona Global. Obrađivaće se:

  1. pojmovi opšteg koncepta stresa (šta termin stres znači, koje telesne, emocionalne i mentalne komponente ga čine, kako funkcioniše mehanizam reakcije stresa)
  2. uverenja i njihov značaj u nastanku stresa (objašnjenje mehanizma lične odgovornosti za reakciju stresa i mogućnosti korekcija jačine reakcija stresa kroz rad na mentalnoj fleksibilnosti, tj. modifikacijom iracionalnih uverenja u ABC modelu)
  3. rad na telu kao način kontrole stresa (prezentacija i usvajanje tehnika disanja, mišićnog opuštanja i refokusiranja – tzv Naučena SamoRegulacija NSR. Demonstracija NSR će biti izvođena uz pomoć biofidbek aparata koji će učesnicima omogućiti neposredan i direktan uvid u fiziološke promene postignute praktikovanjem NSRa).

Učesnici će po završetku radionice biti u stanju da neposredno prepoznaju situacije i okidače reakcije stresa u poslovnom okruženju i u svakodnevnim životnim situacijama i da kroz praksu razviju svest i osetljivost za izloženost nepovoljnim uticajima i reakcijama.

Kreirajte Vaš edukativni program

Izaberite jednu ili više radionica na kojima želite da prisustvujete.