Upravljanje stresom na putu ka cilju | Atria Group

Upravljanje stresom na putu ka cilju

- Knowledge PitStop - decembar 2020. u 18h

Upravljanje stresom na putu ka cilju

Metodologija: Persona Global

Trener: Petrašin Matijević

Upravljanje stresom na putu ka cilju

Na radionici Upravljanje stresom na putu do cilja će se sasvim sigurno pronaći svi oni koji istinski streme svakom poslovnom ili ličnom cilju, bilo da je to pokretanje i realizacija ideje, napredovanje u hijerarhiji kompanije, profesionalno usavršavanje,  afirmacija građanskih i drugih političkih ideja, razvijanje hobija…

Polaznicima će biti predstavljen model „upravljanja stresom“ uz pomoć koga ćemo uprkos svim potencijalnim preprekama ostajati fokusirani na cilj i dosezati ga uz osećanje pune lične dobrobiti, te fizičkog i mentalnog zdravlja.

Glavna tema radionice biće aspekti ličnog svojstva „rezilijentnosti“ i to po metodologiji Persona Global. Obrađivaće se:

  1. pojmovi opšteg koncepta stresa (šta termin stres znači, koje telesne, emocionalne i mentalne komponente ga čine, kako funkcioniše mehanizam reakcije stresa)
  2. uverenja i njihov značaj u nastanku stresa (objašnjenje mehanizma lične odgovornosti za reakciju stresa i mogućnosti korekcija jačine reakcija stresa kroz rad na mentalnoj fleksibilnosti, tj. modifikacijom iracionalnih uverenja u ABC modelu)
  3. rad na telu kao način kontrole stresa (prezentacija i usvajanje tehnika disanja, mišićnog opuštanja i refokusiranja – tzv Naučena SamoRegulacija NSR. Demonstracija NSR će biti izvođena uz pomoć biofidbek aparata koji će učesnicima omogućiti neposredan i direktan uvid u fiziološke promene postignute praktikovanjem NSRa).

Učesnici će po završetku radionice biti u stanju da neposredno prepoznaju situacije i okidače reakcije stresa u poslovnom okruženju i u svakodnevnim životnim situacijama i da kroz praksu razviju svest i osetljivost za izloženost nepovoljnim uticajima i reakcijama.

Kreirajte Vaš edukativni program

Izaberite jednu ili više radionica na kojima želite da prisustvujete.